2400 Dunaújváros Arany János utca 2.  •  Nyitvatartás: Hétköznap: 7:30-12:00 – 13:00-16.30  •  Szerviz: +36 25 411 048  •  Értékesítés: +36 25 282-323
Tudástár
Vissza

Eredeti alkatrészek

Miért vezetné kevesebbet Mazdáját?

A Mazda járművek rengeteg elismerést kaptak minőségük és megbízhatóságuk miatt. Nem csak tulajdonosaiktól, hanem vezető autóipari magazinoktól és szervezetektől is. Ön a Mazdát különféle okokból választotta. De akkor is ezt választotta volna, ha csak 80%-ban lenne olyan megbízható, mint a Mazda? Vagy, ha 30%-kal lenne kevésbé biztonságos egy Mazdánál? Vagy, ha 25%-ukat alacsony minőségű alkatrészekből építenék bizonytalan forrásból? Természetesen akkor nem. De minden alkalommal, amikor alacsony minőségű alkatrészt választ szervizeléshez vagy javításhoz, járműve egy kicsit kevésbé lesz eredeti Mazda. Ami azt jelenti, hogy kissé kevésbé megbízhatóvá teszi, vagy kissé kevésbé biztonságossá. Mindezt azért, hogy kissé kevesebbet fizessen rövidtávon.

Eredeti megbízhatóság és teljesítmény

Az alacsonyabb minőségű alkatrészeket gyakran úgy tervezik és gyártják, hogy olcsóak legyenek. Az eredeti Mazda alkatrészeket pedig szakértelemmel tervezték, gyártották és tesztelték, hogy az adott feladatot kiemelkedően jól lássák el. Semmin nem spóroltunk, hogy csökkentsük a költségeket. Nem használtunk alacsony minőségű anyagot. Nem mulasztottuk el a tesztelést. Ezért van az, hogy az eredeti Mazda alkatrész hoszszú élettartamú, magas megbízhatóságú és mindenben tökéletes teljesítményt nyújt. Ha beszerel egy 10%-kal olcsóbb alkatrészt, de alacsonyabb minőségűt, melynek élettartama fele az eredeti Mazda alkatrésznek, akkor az olcsóbb alkatrész valójában 80%-kal drágább. A magas megbízhatóság azt jelenti, hogy soha nem kell kompromisszumokat kötnie a Mazda élvezetét és biztonságát illetően. Végül, a tökéletes teljesítmény azt jelenti, hogy minden egyes eredeti Mazda alkatrész azon a színvonalon működik, amit a Mazdától elvár, és tökéletesen együttműködik a többi alkatrésszel. Sok alkatrész nem elszigetelten működik, és ha egy alkatrész színvonala alacsony, az sok más alkatrész teljesítményére kihatással lehet, és akár károsíthatja is azokat.

Eredeti fejlesztések

Még a Mazda alkatrészeken is van mit fejleszteni, ahogy a technológia fejlődik egy jármű élete során. Így, ha bármilyen fejlesztésre lehetőség nyílik, az eredeti Mazda alkatrész műszaki jellemzői változnak annak érdekében, hogy Ön a lehető legjobb teljesítményt kapja. Az alacsony minőségű alkatrészeket először is nem csak alacsonyabb minőségben gyártották, de lehetséges, hogy nem tartanak lépést a legújabb fejlesztésekkel sem. Az eredeti Mazda alkatrészek használata biztosítja, hogy Ön mindig a legújabb műszaki fejlesztések előnyeit élvezheti. Mindig, amikor egy alacsony minőségű alkatrészt szerelnek be, miközben a Mazda járművek teljesítménye és megbízhatósága nő, nemcsak azt kockáztatja, hogy ezzel nem tart lépést, hanem azt is, hogy visszafelé halad.

Eredeti védelem

Minden eredeti Mazda alkatrészhez bőkezű garancia jár az Ön védelme és lelki nyugalma érdekében. Természetesen a Mazda magasabb tervezési és gyártási színvonala azt jelenti, hogy a mi alkatrészeink amúgy is nehezebben romlanak el. De abban a valószínűtlen helyzetben is, ha a garancia időszaka alatt meghibásodna, Ön védve van.

Eredetinek tűnő hamisítványok

Már láthatta, hogyan tűnik el az alacsony minőségű alkatrésszel járó rövid távú megtakarítás hosszú távon. De nem ez az egyetlen ok, amiért az eredeti Mazda alkatrészek kiemelkedően megérik az árukat. Néhány alkatrész fontos szerepet játszik az üzemanyag fogyasztásban. Ha ezek eredeti Mazda alkatrészek, úgy tervezték és gyártották őket – egyedül és más alkatrészekkel együtt – hogy a legszínvonalasabb üzemanyag felhasználási adatokat érjék el. Például, ha egy levegő szűrő nem enged elegendő mennyiségű levegőt az égéstérbe, a levegő/üzemanyag keverék túl sűrű lesz, ami magasabb üzemanyag felhasználáshoz vezet. Az alacsonyabb minőségű alkatrészek növelhetik az üzemanyag felhasználást és az üzemelési költségeket. Szervizeléskor, vagy javításkor az alkatrészek összehangolására szánt idő növeli a munkadíjat. Az eredeti Mazda alkatrészeket természetesen úgy tervezték, hogy tökéletesen illeszkedjenek. Az alacsonyabb minőségű alkatrészeket lehetséges, hogy kevésbé pontosan gyártották, több időbe telik a beszerelésük, és ezért növelik a munkadíjakat és az Ön szervizelési vagy javítási számláját. Amikor eljön Mazdája eladásának ideje, ha a szervizelési és javítási információk folyamatos eredeti Mazda alkatrész használatot mutatnak, a jármű maradványértéke kedvezőbb lesz. És ne higgye, hogy senki sem fog tudni erről. Egy tesztvezetés könnyedén kideríti a csökkentett motor teljesítményt, vagy a gyengébb fékezési teljesítményt, mely az alacsonyabb minőségű alkatrészek használatából ered, és ennek következtében az ügyfél nem akarja majd kifizetni a kért árat.

Eredeti hamisítványok

Néhány alkatrészt szándékosan úgy készítenek, hogy Ön azt gondolja, azok eredeti Mazda alkatrészek. Ezek a hamisítványok jóvá nem hagyott Mazda márkajelet tartalmaznak. A Mazda határozottan fellép a hamisítványok ellen, és minden tőle telhetőt megtesz, hogy biztosítsa, hogy Önnek ne kelljen hamis Mazda alkatrészekkel találkoznia. Mindazonáltal, a hamisítványok nagyon ügyesek lehetnek és néha sikerül keresztül jutniuk az EU határain és illegálisan elosztásra kerülnek. Óvakodjon az ilyen termékektől. Az egyéb alacsonyabb minőségű alkatrészekhez hasonlóan, leggyakrabban alacsonyabb teljesítményt nyújtanak és kevésbé megbízhatóak, veszélyeztethetik biztonságát és kockára teszik más alkatrészek működését és hosszú távon drágábbnak bizonyulnak. Természetesen soha senki sem fogja megmondani Önnek, hogy hamis alkatrészt kínál. És hacsak nem szakértő, csak akkor derül ki, amikor már túl késő és az alkatrész idejekorán meghibásodik. Ezért a legjobb módszer az eredeti Mazda alkatrészek beszerzésére, ha Mazda kereskedőtől, vagy meghatalmazott szerelőtől vásárol.

Eredeti Mazda olajszűrő

Mi a feladata?

Ahogy az olaj cirkulál a Mazda motorjában, szennyeződést szed fel. Az olajszűrő felfogja ezt a szennyeződést annak érdekében, hogy csökkentse a motor kopását és megelőzze az esetleges motor meghibásodást, és tisztán tartsa az olajat, hogy az tovább kenhesse a motort.

Hogyan hajtja végre?

A hatékony működéshez az olajszűrőnek nagy számú nagyon kis pórusra van szüksége szűrőpapírján, hogy átengedje az olajat és felfogja a szennyeződést anélkül, hogy eltömődne.

Miért érdemes eredeti Mazda olajszűrőt választani?

Az alacsonyabb minőségű olajszűrők gyakran gyengén vannak összeszerelve és alacsony minőségű szűrőpapírt használnak. Összehasonlító tesztekből kiderült, hogy a tesztelt alacsonyabb minőségű olajszűrők meglehetősen kevesebb szennyeződést szűrtek ki a motorolajból, mint az eredeti Mazda olajszűrők. Ezt azt jelenti, hogy, a motorolajat gyakrabban kell cserélni, a motor kopás magasabb, komoly kockázata van a motor meghibásodásának, például dugattyú berágódás. Ha el szeretne kerülni ilyen külön költségeket és kockázatokat, az eredeti Mazda olajszűrők jobb választást jelentenek.

Teszteredmények – alacsonyabb minőségű olajszűrő

Az eredeti Mazda olajszűrővel (baloldali kép) ellentétben a tesztelt alacsonyabb minőségű szűrő (jobboldali kép) rosszul összeszerelt volt és rosszul illeszkedő áteresztő szelepet tartalmazott, illetve alacsony minőségű szűrőpapírt használt elégtelen mennyiségben.

Az eredeti Mazda olajszűrő a motorolaj szennyeződés 92%-át kiszűrte, a tesztelt alacsony minőségű szűrő csak 54%-ot. Máshogy megfogalmazva, minden egyes szűrési folyamat után a motorban lévő, alacsonyabb minőségű szűrővel szűrt olaj majdnem 6x több szennyeződést tartalmazna, mint az eredeti szűrő esetén.

Eredeti Mazda fékbetétek és fékpofák

Mi a feladatuk?

A fékbetétek (a tárcsafékekben) és a fékpofák (a dobfékekben) működésükből adódóan lelassítják, vagy megállítják a tárcsa, vagy a dob forgását. Ennek hatására lelassul, vagy megáll az autó kereke, s így maga az autó is. Tehát egy autó fékezőteljesítménye a fékbetétek és a fékpofák teljesítményétől függ.

Hogyan működnek?

A fékbetétek hozzápréselődnek a féktárcsához, a fékpofák pedig hozzádörzsölődnek a fékdobhoz. Ez mindkét esetben azt jelenti, hogy felforrósodnak és kopnak. Tehát hőállónak és hatékony szigetelőnek kell lenniük (hogy védjék a fékfolyadékot a túlhevüléstől), továbbá erős kopásállóságra is szükségük van.

Miért válasszon eredeti Mazda fékbetéteket és fékpofákat?

Az eredeti Mazda fékbetétek és fékpofák fejlesztése, tesztelése és beállítása az egyes Mazda modellekhez, célként az optimális fékezőteljesítmény elérését kitűzve történik. A nem megfelelő minőségű fékbetétekre és fékpofákra ez nem igaz, ami teljesítményüket hátrányosan befolyásolhatja. A Mazda szigorú normákat követ a tartósságra, vibrációra, zajra és féktávolságra vonatkozóan, az eredeti Mazda fékbetétek és fékpofák ezek mindegyikét teljesítik vagy túlszárnyalják. Fékezésnél tökéletes összhangot biztosítanak az első és a hátsó kerekek fékjei, a főfékhenger és a fékerő-rásegítő között, ezáltal a gépkocsi stabilitását, a féktávolságok csökkentését és az ABS működését elősegítve.

Teszteredmények – összehasonlítás nem eredeti alkatrészpiaci fékbetét márkával

Eredeti Mazda fékbetétek és fékpofák használatával biztosíthatja, hogy csak a legkiválóbb minőségű alkatrészek kerüljenek gépkocsijába, melyek mindenféle körülmények között hatékony teljesítményt nyújtanak. A széles körű feltételek mellett végzett összehasonlító vizsgálatok kimutatták, hogy a nem eredeti alkatrészek sokkal gyengébb minőségűek lehetnek, és teljesítményük, akár hideg, akár meleg állapotban, nagy sebességről való lassításkor, vizesen vagy a sózott utakról rájuk kerülő sóbevonat esetén, vagy akár rövid időn belüli ismétlődő használat során, sokkal kevésbé lehet hatékony.