2400 Dunaújváros Arany János utca 2.  •  Nyitvatartás: Hétköznap: 7:30-12:00 – 13:00-16.30  •  Szerviz: +36 25 411 048  •  Értékesítés: +36 25 282-323
Tudástár

Minőség és Vevői Elégedettség

A Mazda magas színvonalon indította a 2012-es évet azáltal, hogy kiváló eredményeket ért el négy, a minőségre és a vevőelégedettség összpontosító, független európai autós forrás felmérésén. Németországban a Mazda az Auto Bild a legutóbbi Quality Report minőségi felmérése során ismét igazolta a legjobbak közötti helyét, ugyanis az előkelő 2. helyezést érte el a 20 vizsgált márka között, megelőzve ezzel az olyan luxus márkákat, mint a BMW, a Mercedes vagy az Audi. Mindenegyes márka ponteredménye ezen, széles körben elfogadott minőségi kutatás, az éves TÜV jelentés (a Német Vizsgálati Ügynökség által végzett milliós számú vizsgálat alapján), továbbá az Auto Bild 100,000 km-es Tartós Tesztje, az autótulajdonosok körében az adott évben elvégzett olvasói felmérés, a Szerviz Teszt, valamint a magazin Javaslati Doboza alapján kerül kiszámításra.

A J.D. Power legutóbbi, Olaszországban végzett vevőelégedettségi felmérésének eredményeként a Mazda modellekkel van a legkevesebb, ügyfelek által jelzett probléma az üzletágban. A Mazda a felmérésen 1. helyezést ért el a minőség és a megbízhatóság tekintetében, összességében pedig az előkelő 4. helyen végzett az összesen 28, az európai piacon meghatározó autógyártó között, mivel az iparági átlagot messze meghaladó vevőelégedettségi pontszámot ért el.

Hollandiában a jelenlegi Mazda 3 nyerte el az AutoWeek Vevőelégedettségi Díját a kompakt kategóriában a 2009-ben és 2010-ben gyártott modelljeivel. A Mazda 3 nem csupán az olyan jelentősnek számító versenytársait utasította a háta mögé, mint a Toyota Prius, a Toyota Corolla, az Audi A3, vagy a Volkswagen Golf, de az összesítésben is 4. helyen végzett.

Az Horvát Gépjármű Egyesület autóipari szakértőiből álló zsűrije a Mazda jelenlegi modellsorozatát a Minőség Arany Plakettjével díjazta. A zsűrit ugyanakkor a vadonatúj CX-5, a Mazda új-generációs kompakt szabadidőautója is lenyűgözte, így meg is választotta az év legjobb 4×4-es modelljének. A CX-5 az új mércét állító Skyactiv Technológiával az idei év elején kerül bevezetésre Európában. A fent említett díjak a sok hasonló felmérés között csupán a legutóbbi felmérések eredményei. A Mazda valójában nagy hagyománnyal rendelkezik a magas minőségű gépjárművek gyártása és a kiemelkedő színvonalú vevőszolgálat terén. Mindez a 2011-es év során több független forrás által is igazolást nyert, amelyek az alábbiak:

J.D. Power Németországban:

Vissza

J.D. Power Németországban:

Auto Bild 100,000 Tartós Teszt:

Legutóbbi TÜV Riport Németországban:

Összesen 215 modell között több mint 7 millió vizsgálat az adott korosztályban.